Van sportschoen tot modestatement: de sneaker is in een mum van tijd van de straat naar de bestuurskamer gepromoveerd en wordt door iedereen, van popsterren tot presidenten, gedragen. Toch zijn er nog een aantal do’s-and-don’ts voor deze alomtegenwoordige schoenen. Onze 10 regels tonen je hoe je in (bijna) elke situatie stijlvol sneakers draagt.

1. Kies het juiste paar 
Sneakers bestaan in elke mogelijke variatie: van wild neon met motief tot strak monochroom. De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is evenwel: passen ze in mijn kleerkast? Denk eraan: hoe tijdlozer het design, hoe makkelijker je schoenen de overstap van een casual outfit naar een businesstenue kunnen maken.

2. Investeer in kwaliteit 
Kwaliteitsvol leer en eersteklas vakmanschap zijn essentieel als je wilt dat je sportieve schoenen zich naadloos in een formele setting schikken.

3. Denk eraan: tegengestelden trekken elkaar aan 
Meer dan alle andere schoenen belichamen sneakers stedelijke cool. Daarom hebben ze een elegante tegenhanger pendant nodig: een moderne trenchcoat of een scherp gesneden blazer met een fijne katoenen chino gaan perfect samen met cleane sneakers.

4. Draag ze op het werk 
Sneakers werden vroeger enkel op Casual Friday op kantoor getolereerd – maar tegenwoordig worden ze vaak op zakelijke vergaderingen gedragen. Volgens een onderzoek van de Harvard Business School stralen casual geklede mensen meer vertrouwen uit. Door tegen bepaalde kledingcodes in te gaan, geef je aan niet afhankelijk te zijn van erkenning door anderen.
Als je sneakers met een maatpak combineert, moet dat er een zijn met een slank silhouet. De ideale broek komt tot net boven de enkel.

5. Maak je look compleet 
Draag je sneakers met zorgvuldig gekozen leren accessoires voor een eenvormig stijlstatement. De nieuwe BOSS Signature-collectie biedt leren tassen met structuur in moderne kleuren, allemaal handgemaakt in Italië.

6. Hou het eenvoudig 
Schone, minimalistische sneakers stralen ingetogen cool uit. Beperk je kleurenpalet tot wit, zwart of bruin voor een elegante en sobere look.

7. Laat je enkels zien 
Een klein maar belangrijk detail: laat je sokken in de lente en de zomer in de kleerkast.

8. Voeg wit toe aan je collectie 
Wit wordt geassocieerd met lichtheid en frisheid, dus het is niet verwonderlijk dat witte sneakers eeuwig populair zijn. Een crèmekleurige of grijze voering voegt een uitgesproken elegante touch toe. Geaccentueerd door een chino in heldere kleuren vormen witte sneakers een rustgevend tegengewicht. 

9. Draag er goed zorg voor 
Investeer in de juiste verzorgingsproducten om je sneakers in optimale conditie te houden en bescherm ze tegen de elementen. Gebruik een schoenspanner om kreukjes te vermijden.

10. Laat ze ook eens thuis 
Ten slotte nog een belangrijke raad: in situaties met een strikte kledijcode, zoals avondjes in zwarte of witte das, zijn sneakers nog steeds niet gewenst. Gun ze dan liever wat rust.

DE 10 REGELS VOOR SNEAKERS EEN STIJLGIDS

Timaker Bruin

€269.00Prijs