THE FATIGUE JACKET

Deze lederen jas mag wat langer/losser gedragen worden. Hiermee bedoelen we juist onder de heup. Bij het dragen komt "the fatigue jacket" het best tot zijn recht wanneer de kraag wordt recht gezet. 

THE RACER

Deze lederen jas is afkomstig van de motorrijder. Ze is zeer gestroomlijnd zonder veel kleine ritsen of zakjes. Moet goed aansluiten aan de schouders mag niet telang zijn aan de armen. Beste kleuren zijn zwart, bruin of cognac.

THE DOUDOUNES

Deze jas wordt ook wel de Michelin vest genoemd door zijn bekende vorm. Een originele versie is in het leer. Het mooist is wanneer de vest aansluitend wordt gedragen.

MET WAT MOET JE EEN LEREN VEST COMBINEREN

Een manier om een zwarte lederen vest te dragen is om hem te cobineren met een wit hemd, een zwarte das  en een donkere jeans. Dit is de outfit die de twee hoofdstijlen casual en formeel combineert.

Bij een racer jacket heb je verschillende mogelijkheden. Je kan de iets sportievere kant opgaan met een wit of  geprint T-shirt. Daarnaast kan je dan ook gaan voor de gekledere versie met een donkere rolkraag. Of de stijl hier tussen, en dat zal met een hemd en pull zijn.

Een toffe en originele manier om een lederen jas te dragen is samen met uw grijze of  blauwe kostuumbroek, in combinatie met een hemd en/of een das . Deze look gaat weg van de klassieke manier van een lederen vest. De look wordt ook wel smart-casual genoemd.