DE ZAKELIJKE ESSENTIALS

Dresscode  -  De vijf essentiële overhemden voor heren  -  Deze vijf overhemden voor werk en vrije tijd horen in elke herengarderobe

Met een eenvoudig, kwalitatief hoogstaand overhemd van witte katoen zit u altijd goed. De herenklassieker kan zowel formeel als informeel worden gedragen, hoewel de kraag daar vaak een belangrijke rol in speelt. Een scherpe cutawaykraag is optimaal voor formele gelegenheden, terwijl de buttondownkraag geschikt is voor een meer casual stijl. Een kraag die altijd werkt is de Windsor. Deze is gemodelleerd in een punt met voldoende ruimte voor de stropdas, maar ziet er ook zonder stropdas en met het bovenste knoopje open modern uit.

Lichtblauw is als overhemdkleur bijna even veelzijdig als wit. Het is het essentiële zakelijke overhemd. De kleur is de ideale achtergrond voor markante stropdassen en past bij elke teint. Als comfort het belangrijkste is of voor een drukke dag kiest u een Oxfordweefsel voor optimaal ademend vermogen en kreukbestendigheid.

Voeg aan elke combinatie een ingetogen detail toe met een blauw-wit gestreept overhemd. Een overhemd met smalle strepen werkt perfect bij een effen stropdas en een grijs kostuum, of onder een trui.

Een overhemd met een ruit is wellicht niet uw beste keuze voor formele zakenmilieus, maar kan volop stralen in meer casual werkomgevingen. Het slaagt erin om een brug te slaan tussen kantoor- en vrijetijdskleding. Kies een subtielere ruit in combinatie met een kostuum of draag het zonder stropdas voor een meer casual look.

Een denimoverhemd is de ideale keuze voor het weekend, perfect voor een ontspannen avond. Net als een jeans mag het denimoverhemd niet te verbleekt zijn, om ervoor te zorgen dat uw look volop elegantie behoudt.